Vergelijk uw verzekeringen elke 3 jaar

U kijkt er weinig of niet naar. Maar die verzekering die vroeger zo goedkoop was kan nu de duurste zijn. Pak daarom minimaal eens in de 3 jaar de polissen bij elkaar en kijk of u nog goed zit. De meeste verzekeraars zorgen voor tijdige opzegging van uw oude verzekering. Daar heeft u geen omkijken naar. Op GeenCentTeveel kunt u alle schadeverzekeringen vergelijken. Let op een aantal verzekeraars is niet opgenomen. Kijk bijvoorbeeld ook op Inshared en Ditzo. Vergelijk hier uw levensverzekering. Wilt u meer weten over de verschillenden verzekeringen en verzekeraars ga dan naar Verzekeringen.com.

Aansprakelijkheidsverzekering altijd afsluiten

Met een aansprakelijkheidsverzekering dekt u uw aansprakelijkheid voor schade aan personen en aan zaken of spullen van iemand anders. Het hoeft niet zo te zijn dat u deze schade zelf heeft veroorzaakt. U bent namelijk ook aansprakelijk voor de veroorzaakte schade van uw gezinslid of uw huisdier. De kosten kunnen hierbij hoog oplopen. Hoewel een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren niet verplicht is, kan het daarom toch verstandig zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Meer info op WA-verzekeringen.

Woonlastenverzekeringen met ouderenkorting

Opstalverzekering (alleen bij eigen huis), inboedelverzekering en aansprakelijkheid worden meestal als één pakket geleverd. Bij veel verzekeraars krijgen ouderen een korting van zo’n 10% op de premie. Kijk meteen even na of uw verzekeraar dat ook doet. Kinderen het huis uit, kleiner gaan wonen, heeft mogelijk invloed op de inboedelwaarde. Bereken deze eens per 5 jaar. Premie vergelijken kan via GeenCentTeveel. Let op een aantal verzekeraars is niet opgenomen. Kijk bijvoorbeeld ook op Inshared en Ditzo.

Autoverzekeraars weigeren senioren

U bent een zeer ervaren rijder, doet het rustiger aan en rijdt wat minder kilometers. U hebt wellicht minder schade dan de jonge garde. Toch zijn er veel verzekeraars die u liever zien gaan! Twee derde van de verzekeraars weigert u zelfs of berekent extra leeftijdstoeslag. Uw bestaande verzekeraar zal u er niet uitgooien. Maar wilt u profiteren van lagere premies elders dan is overstappen lastig. Gelukkig zijn er verzekeraars die het anders doen. Maatschappijen die geen leeftijdsgrens of toeslag rekenen voor ouderen zijn o.a.ASR, Delta Lloyd, OHRA of Inshared.
Goed vergelijken kan soms honderden euro's per jaar schelen. Zie Autoverzekering vergelijken, Autoverzekering afsluiten of Independer.
Let op: een WA verzekering is wettelijk verplicht.

Zorgverzekering kan goedkoper

Er zijn veel aanbieders en pakketten. Zie Zorgvergelijker, Zorgkiezer voor een overzicht en de tarieven. Poliswijzer.nl geeft informatie over zorgverzekeringen. Er zijn aanbieders die speciale aanvullende verzekeringen voor ouderen hebben. Daarin worden (extra) vergoedingen opgenomen zoals onbeperkt fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, bovenooglidcorrectie, steunzolen etc. 50-Plussers kunnen hiervoor o.a. terecht bij Univé. Daarnaast kan bij sommige verzekeraars een collectief contract via bijvoorbeeld de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) extra korting van circa 10% opleveren alsmede extra vergoedingen gericht op ouderen. Uw lidmaatschapskosten voor de KBO heeft u er meteen uit. Vergelijk nu alle Zorgverzekeringen en kijk of u beter af kunt.

Ervaringen van consumenten met verzekeraars

Via Zeker.com kunt u eenvoudig over ervaringen met verzekeringen lezen en schrijven. Tevens kunt u gratis en gemakkelijk vragen over verzekeringen stellen aan experts.
Zeker.com is een betrouwbare onafhankelijke en transparante website.
Niet voor niets maken zowel TROS Radar als Vara Kassa melding van Zeker.com op hun websites.

Schadeverzekering nu dagelijks opzegbaar!

Met ingang van 1 maart 2010 kunnen schadeverzekeringen (inboedel, opstal, reis, auto etc.) na het eerste jaar dagelijks worden opgezegd met een opzegtermijn van 1 maand. Voor bestaande verzekeringen geldt deze opzegging vanaf het verlopen van de contractstermijn. Verlenging wordt in principe voor een periode van 1 jaar aangeboden. Dagelijks opzeggen voor een voordeliger verzekering is dan binnen deze periode mogelijk. Deze richtlijn is door het Verbond van Verzekeraars ingesteld om wetgeving voor te zijn. Verzekeraars moeten dan wel lid zijn van het Verbond. Al eerder was een eind gekomen aan de stilzwijgende verlenging na afloop van de contractperiode. U ontvangt hierover bericht.

Doorlopende reisverzekering vaak goedkoper

Mogelijk gaat u er vaker op uit dan vroeger. Als u 2 of meer keren per jaar naar het buitenland gaat is het voordeliger en makkelijker om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Neemt u het vliegtuig of pakketreis dan is een doorlopende annuleringsverzekering zinvol. Moet u bijvoorbeeld door ziekte eerder terug dan keert deze verzekering een deel van de niet genoten reis uit. Vergelijk op Reisverzekering voor Ouderen.