Financieel voordeel, informatie en tips voor Ouderen door Ouderen
Nieuwsbrief november 2012

Eet uw huis op zolang het nog kan

Vaak bent u rijker dan u denkt. Heeft u een eigen huis en geen of weinig hypotheek? Dan heeft u overwaarde in uw huis. Gemiddeld bedraagt deze bij 50-plussers € 180.000,-. Als u wilt kunt u daar wat mee doen. Vraag uw bank dan naar een krediethypotheek of opeethypotheek. U kunt tot een bepaald percentage van de waarde van uw huis een hypotheek krijgen. Uw inkomen is mede bepalend. U kunt opnemen wanneer en hoeveel u wilt. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
Deze hypotheekvorm heeft geen invloed op uw fiscale woningforfait. De rente is niet aftrekbaar. De schuld wordt opgenomen in Vermogens Box 3 en verlaagt hiermee het eventuele vermogen. Er lijkt echter een einde te komen aan de opeethypotheken. In elk geval wordt het in de toekomst steeds moeilijker. Meer informatie.

Goedkoper eten met recepten van aanbiedingen

U kunt meer dan 30% besparen op uw dagelijkse boodschappen. U kunt profiteren van aanbiedingen, naar goedkopere winkels gaan, restjes bewaren of invriezen, verse groenten zelf snijden en nog veel meer.
Nieuw is Rob's Budget Menu's. Rob geeft elke week op dinsdag weekrecepten op basis van alle aanbiedingen. U ziet meteen waar u de producten kunt kopen en wat het recept kost. Tevens heel veel bespaartips en adviezen.

FACEBOOK is nu ook ontdekt door Ouderen

FACEBOOK is als "social network" lang het speelterrein van jongeren geweest. Dat is voorbij. Steeds meer Ouderen ontdekken de mogelijkheden van FACEBOOK. Nog nooit gezien wat het is en hoe simpel het werkt? Vraag iemand uit uw omgeving om een demonstratie. U zult versteld staan. Zo kunt u dagelijks volgen wat uw vrienden, kinderen, kleinkinderen doen inclusief foto's en zelfs filmpjes. U kunt hierop reageren maar ook zelf uw belevenissen op FACEBOOK zetten en delen met uw vrienden. Enige voorwaarde is dat deze ook een FACEBOOK account hebben. Meer informatie op SeniorWeb.

Geheel verzorde excursiereizen door Noorwegen

Een heerlijke vakantiereis die u naar Oslo, Bergen, de fjorden en zelfs tot in Røros voert! Ontdek Oslo in uw eigen tempo, bezoek de oude Hanzestad Bergen en maak een adembenemende rit met de Flåmbanen. Een prachtige reis, waarbij u in 13 dagen kennis kunt maken met dit prachtige land! Het is een halfpension plus reis, hetgeen betekent dat naast het ontbijt en bijna alle diners u in nagenoeg alle hotels een lunchpakket kunt maken. Ook zijn de kosten van de beschreven attracties in de reissom opgenomen. Geen verborgen extra kosten! U reist vanuit Nederland met een luxe touringcar via de ferryboot naar en door Noorwegen en weer terug. U heeft een Nederlandse reisleider.
De op de website gepubliceerde prijzen zijn inclusief 55-plus korting.
Vermeld bij boeking VOO13.

Met crisisbeheer doet u hetzelfde met minder geld

Den Haag wil dat ouderen flink de broekriem aanhalen. U kunt daarop reageren met besparen. Wellicht wordt u daartoe wel gedwongen. Voordeel voor Ouderen heeft alle bespaartips voor u op een rijtje gezet inclusief links naar meer informatie. Zo bespaart u makkelijk € 100,- per maand zonder in te leveren. Zo kunt u besparen op energie, verzekeringen, vakanties, eten (thuis en buiten de deur), telefoon, belastingen, auto etc. Of verhoog uw inkomen met extra rente op uw spaargeld of een part-time baan. Naar alle 20 budgettips