Traplift of huislift

In vrijwel iedere situatie is een traplift of huislift te plaatsen. Vaak is dit maatwerk. Vraag altijd meerdere offertes aan en laat de adviseur bij u thuis komen. Zo'n bezoek dient volledig vrijblijvend en gratis te zijn. Een traplift kost u gemiddeld tussen de € 3.500,- en € 7.500,-. Een huislift kost aanzienlijk meer, maar kan de waarde van uw huis verhogen. Let op dat de installatiekosten in de prijs zijn opgenomen en dat er een servicecontract bij zit. Vraag naar de garantieregeling. Kan vaak gedeeltelijk uit het Persoons Gebonden Budget (PGB) via de WMO worden betaald.
Meer trapliften:Handicare, ThyssenKrupp, Otolift, Stannah. Wilt u 3 offertes binnen een paar dagen, ga dan naar Snelle Offerte.
(foto: PractiComfort)

Badkamer aanpassen

Vervang uw bestaande douchecabine of bad door een inloopvariant. Zo kunt u makkelijk in en uitstappen. Let op: probeer in de showroom of u er makkelijk instapt. Bij het bad gaat de deur vaak naar binnen open. Soms zit deze in de weg.
Beau Care Baden heeft een brede en betaalbare collectie instapbaden voor elke situatie.
Zie ook PractiComfort.
Nieuw is de "Van Bad naar Douche in één dag". U krijgt een zeer ruime inloopdouche. Wordt als complete unit geplaatst.

Drempelhulp

Het "Hoppertje" is een unieke draagbare drempelhulp voor thuis, vakantie, winkels en horeca onderweg. Hij is heel gemakkelijk op te vouwen en zelfs in een rugzak mee te nemen. Het Hoppertje is toepasbaar voor verhogingen en drempels van 2 tot 15 cm. Hij weegt slechts 4,6 kg.

Overhemd met klittenband

Een overhemd zonder knopen maar met klittenbandsluiting. Mooie overhemden voor mensen met een verminderde handfunctie en voor hen die knoopjes aan een hemd lastig vinden. Zie NoButtons.

Scootmobiel, rolstoel, rollator en zorghulpmiddelen

Scootmobiel-Comfotabel levert alles on-line op het gebied van scootmobielen, rollatoren, accessoires, loop en zorghulpmiddelen. Binnen Nederland gratis verzending.
Webwinkel Scootmobieleasy biedt producten tegen regen, koude en veel accessoires voor gebruikers van scootmobiel, rolstoel en rollator. Kijk of er iets voor u bij zit.
Voor vraag en aanbod van 2e hands en nieuwe scootmobielen gaat u naar ScootmobielAanbod.

Stoephulp voor rollator

Als u met uw rollator problemen heeft met het nemen van stoepen of drempels dan kan de BOB-UP helpen. Deze beugel monteert u eenvoudig onder aan uw rollator. U kunt nu bij elke stoep gewoon doorlopen. De BOB-UP tilt uw rollator gewoon op. U hoeft geen extra kracht te zetten.
(foto: Anyhelp)

Seniorentelefoon

Telefoons met grote toetsen of luide bel. Fysic heeft ook een groot assortiment handige mobiele en vaste telefoons voor senioren.

ValAlarm en Personenalarmering

Bent u bang om te vallen en woont u alleen, schaf dan een ValAlarm aan. U draagt een bandje om uw pols dat automatisch telefonisch contact zoekt met familie en/of alarmdienst. Zij kunnen u dan helpen of hulp inroepen. Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen.
Een betaalbare Personenalarmering zonder abonnement vindt u bij Senioren Alarm.
Personenalarm
Wordt vaak vergoed door zorgverzekeraars. Hier handige aanvraagformulieren.

Hulpmiddelen of aanpassingen, kijk eerst of er vergoeding mogelijk is.

Voordat u hulpmiddelen koopt of aanpassingen in huis laat uitvoeren kijk dan eerst even op de digitale Regelhulp of u voor vergoeding of een bijdrage in aanmerking komt. Zo ja volg dan de aangegeven procedure. Let op dat u producten of diensten pas koopt nadat u uw vergoeding heeft ontvangen. In veel gevallen worden bijvoorbeeld scootmobiel, rolstoelen, aanpassingen in auto en aanpassingen in huis geheel of gedeeltelijk vergoed. Soms kunt u lenen of huren. Vraag ook uw zorgverzekeraar wat deze vergoed.

Met hulpmiddelen wordt het leven makkelijker

Via internet kunt u vrijwel alles uit uw luie stoel bestellen. Meestal is het morgen in huis. Er zijn veel aanbieders en verschillen. De redactie maakte de volgende selectie:

Medische en Verpleegartikelen
Rolstoel-experts: rolstoelen, rollators, wandelstokken, krukken, looprekken, douche- toiletstoelen en bedtafels zonder verzendkosten met betaling achteraf.
Vos Healthshop: Rolstoelen, rollators, elleboogkrukken, douchestoelen, toiletverhogers, helping hand, massageapparatuur, lichttherapie etc.
Zorggerichte hulpmiddelen
Zorghulpmiddelen biedt alles voor het behoud van uw mobiliteit, beter zitten of slapen, de juiste brace of zorghulpmiddelen voor uw persoonlijke verzorging of hygiëne.
Totale Zorgwinkel levert breed pakket medische hulpmiddelen, rollators, scootmobielen en meer.
Beter zien? Kies uit vele vergrootglazen.
Hulpgerichte artikelen
Xtrahulp. Bijvoorbeeld, tenenwasser, aankleedstok, kous aantrekhulp, eet- drink- en keukengerei voor mensen met een beperking, sta-op-hulp, stoel- en bedverhogers, pillendozen, draaischijven etc.
Kijk voor nog meer artikelen ook op BijzonderHandig.
Zorgwinkel
Zie ook bloeddrukmeterswebshop.
ZuidZorg Winkel. Levert zonder winstoogmerk bloedrukmeters en andere hulpmiddelen, therapeutische- en loophulpmiddelen, vepleegbedden, toilet- en douchehulpmiddelen.
Ouderenwinkel
Hier kunt u in één van de winkels in het land hulpmiddelen proberen en kopen. Tevens via internet te bestellen.
Rollators
Zoekt u een goede rollator, ga dan naarUw-Rollator of Rollator.shop.
Innovatieve oplossing of hulpmiddel kiezen en vergelijken
Het kiezen van het juiste hulpmiddel is lastig: er zijn weinig ervaringen beschikbaar en er zijn geen onafhankelijke overzichten met de beste, innovatieve en hippe hulpmiddelen. Daarom kan iedereen nu ook het juiste hulpmiddel kiezen en beoordelen op de onafhankelijke zelfhulpsite Scouters.
SOS armband en persoonlijke beveiliging
Alle belangrijke informatie altijd bij u. Armbanden en hangers. Zie SOSarmband.
Handige hulpmiddelen
Deze koopt u makkelijk en snel bij Uw Zorgspecialist, uw online thuiszorgwinkel.
Bij de Thuiszorgwinkel in uw buurt krijgt u gratis hulpmiddelen. Soms moet u iets bij betalen.

Scootmobiel op 5 wielen

De scootmobiel is een handig vervoermiddel om langer mobiel te blijven. Meestal uitgerust met 3 of 4 wielen. Dat geeft problemen met kuilen, hellingen en stoepen. Het aantal ongevallen neemt toe. Gebruikers voelen zich niet zeker. De oplossing is de nieuwe scootmobiel van Quingo met 5 wielen. Is in staat schuin een stoep te nemen. Kan vaak uit het Persoons Gebonden Budget worden betaald.
Via MijnScoot of Scootmobiel Discount kunt u snel en eenvoudig kiezen uit de beste deal van alle leverbare scootmobielen.
(foto: Quingo)

Aangepaste keuken

Deze keukens worden gekenmerkt door onopvallende aanpassingen. De compacte hoog/laag techniek is volledig onderhoudsvrij en kan gemakkelijk worden weggewerkt. Mede hierdoor krijgt uw hoog/laag keuken een normale uitstraling. De hoog/laag techniek vraagt geen extra inbouwruimte en deze aangepaste keukens zijn leverbaar in tal van kleuren en designs zonder meerprijs!

Verpleegartikelen lenen of huren

Er zijn diverse verpleegartikelen te leen of te huur. Soms heeft u een indicatie nodig van de verpleegkundige. U kunt terecht bij de lokale kruisvereniging of thuiszorgwinkel. Deze verstrekking vindt plaats in het kader van de Wet Langdurige Zorg (Wlz, voorheem AWBZ) . Producten die in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld: badplank, papegaai, rollator, rolstoel, douchestoel, toiletverhoger, ondersteek, looprek, infuusstandaard, anti-decubitus kussen en matras, hoog-/laagbed, patiëntenlift, lichttherapielamp, scootmobiel, sta-op-stoel etc.

Elektrisch vervoer tot 45 km

Naast zeer scherp geprijsde scootmobielen van hoge kwaliteit biedt Mango Mobility u een ruim assortiment aan elektrische fietsen, elektrische scooters, elektrische auto's, elektrische trucks en elektrische steps. Vestigingen door heel Nederland.

Kunt u mij horen?

Het gehoor gaat bij ouderen met het stijgen van de leeftijd achteruit. Dat gaat vaak heel langzaam. Twijfelt u of uw gehoor nog goed is doe dan een gehoortest bij een hoorspeciaalzaak.
Er zijn drie typen hoortoestellen: ‘achter het oor’, ‘in het oor’ en ‘volledig in de gehoorgang’. Welk type voor u het meest geschikt is, hangt af van uw eigen voorkeur, de ruimte in uw gehoorgang, de aard van uw gehoorverlies én uw budget. Prettig is het als u uw hoorapparaat gratis 2 maanden kunt uitproberen. De kosten zijn afhankelijk van het soort en type hoorapparaat. Dankzij een vergoeding via de zorgverzekeraar kunt u al van € 0,- tot circa € 1.300,- weer goed horen. Meer informatie bij BeterHoren en Schoonenberg Hoorcomfort. Kijk hier voor goedkope batterijen.